Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Strmec: Blagdan sv. Male Terezije – zahvala za obnovu vrtića

Blagdan sv. Male Terezije – Dan vrtića slavili smo u petak 30.9.2016. sa dječjom sv. Misom u 16.30 sati, koju je predslavio fra Nikola Vukoja. Na uvodnom dijelu sv. Mise roditelji su čitali pjesmu svetice: „Mali put“,, a djeca je pozdravila recitacijom. Fra Nikola, uključenjem djece, pokazao nam je kako je lijepo zajedno učiniti gestu stavljanja  znaka Križa, blagoslivljati i primati blagoslov; djeca od roditelja i roditelji od djece. Ohrabrio je roditelje u odgovornoj zadaći odgoja, posebno u današnjem vremenu ponuda svih vrsta, čestitao im na hrabrosti izbora vjerskog vrtića i pozvao ih na svjedočko poslanje vjere svojoj djeci. Zahvaljujemo mu na lijepim riječima i posebno na strpljivosti s najmanjima koji su naizmjence sudjelovali plakanjem u krilu roditelja, koji su u sv. Misi sudjelovali pjevanjem , sviranjem, čitanjem Sv. čitanja i molitve vjernika.

Naš Blagdan vrtića posebno smo htjeli obilježiti zahvaljivanjem, obzirom da je naš vrtić ove godine obnovljen. Učinjena je toplinska izolacija objekta i fasada, izmijenjena PVC stolarija i napravljeni soboslikarski radovi.

Naša ravnateljica, s. Katarina Pišković zahvalila je gospodinu Dragi Prahinu gradonačelniku Grada Sveta Nedjelja za sufinanciranje obnove vrtića, izvođačima i svima koji su doprinijeli kvaliteti prostora vrtića, a djeca su im  predala svoja mala umjetnička djela na dar.

Naša Mia, kao glasnica sv. Male Terezije obećala je zagovor svetice svima koji joj se preporučaju, i podijelila njezine fotografije. Molimo Naš zaštitnicu neka nas i nadalje prati svojim molitvama i zagovorom.