Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Vrtić – Strmec

Strmec Samoborski

Dana 12. ožujka 1977. dolaze naše prve sestre u Strmec, iako već od 1962. kateheziraju na području župe Sveta Nedelja putujući iz Zagreba. Dvije godine kasnije, 12. veljače 1979., primljeno je prvo dvoje djece u naše jaslice. Otada je uvijek bilo oko 20-ero djece, a 90-tih godina i do 30-ero.

Godine 1997. donesen je Zakon o predškolskom odgoju i naobrazbi u kojem je jasno definiran odnos prema katoličkim vjerskim vrtićima. Zakon je tražio da se u roku od godinu dana svi vrtići ustroje i usklade s ovim zakonom. Iste godine započinje rušenje starog i gradnja novog objekta, a za to vrijeme djeca borave u drugim namjenskim prostorijama. Na blagdan Gospe Karmelske 16. srpnja 1999. biskup Vlado Košić blagoslovio je naš novi objekt dječjeg vrtića.

Dječji vrtić danas ima dvije mješovite odgojne skupine, jasličku (od prve do treće godine) i vrtićku (od treće do šeste godine), te dvoranu za kazališne predstave i prostor za igru na dvorištu. U sklopu samostana sestara Karmelićanki BSI je i kapela Srca Isusova koju često posjećujemo. Veliku važnost pridodajemo suradnji s roditeljima, te potičemo obiteljsku atmosferu u kojoj se djeca i roditelji osjećaju kao u vlastitom domu.

U svakodnevni plan i program integriramo vjerski odgoj kroz koji odgajamo cjelovitu osobnost djeteta. Nudimo različite pedagoške i duhovne sadržaje, za osobni rast i poticanje obiteljskog napretka u zajedništvu i ljubavi.

KontaktKako do nas

Podružnica Strmec
Voditeljica: Sanja Cerovečki, s. Matea
Adresa: Savska 2;  10434 Strmec
Tel. 095 3991241
e.mail: malaterezija.strmec@gmail.com
Web: www.vrtici.karmelbsi.hr