Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Vrtić – Punat

Punat

U počecima naše Ustanove na ovim prostorima stoji u kronici samostana: „Godine 1960. 13. lipnja u 18:30 sati pristao je brod „Rovinj“ na obali u Puntu. Dvije sestre sa svoja tri kofera iskrcale su se… i nastanile se u kući br. 450 s nakanom da tu žive i zalažu se u postojanju Reda“.

Početak je bio veoma skroman, a i mogućnosti male. U kronici stoji: „18. travnja 1964. stiglo je iz Zagreba dvoje male djece – jedne rastavljene majke koja je bila duže vrijeme na liječenju. Čim su mještani čuli da sestre primaju djecu na čuvanje tražile su usluge kod sestara za čuvanje njihove djece, osobito obitelji gdje su majke bile u radnom odnosu. Dapače, zbog noćnih smjena majki neka djeca iz mjesta i otoka boravila su kod nas danonoćno.

Nakon političkih promjena 1992. godine došlo je do dogovora s lokalnim upravnim jedinicama da sestre svoje usluge usmjere na njegu i odgoj djece jasličke dobi. Ured za prosvjetu i kulturu Primorsko – goranske županije 1998. utvrdio je da su ispunjeni uvjeti za početak obavljanja djelatnosti Dječjeg vrtića u sklopu objekta samostana Karmelićanki BSI.

Od tada puntarske jaslice djeluju kroz jednu mješovitu skupinu „Bubamare“.

KontaktKako do nas

Podružnica Punat
Voditeljica: Marija Šprajc, s. Barbara
Adresa:  Ivana Gorana Kovačića 63; 51521 Punat
Tel. 051/854010;
mail: malaterezija.punat@gmail.com
Web: www.vrtici.karmelbsi.hr