Punat: Štrudla od jabuka
Crvene, zelene, žute, slatke, kisele ili slatko-kisele, sve su to boje i okusi koji odlikuju jabuke, voća koje je pogodno za sljubljivanje s drugim namirnicama
Jedna jabuka svaki dan, tjera liječnika van, jedna je od najvećih pohvala davno izrečenih neokrunjenoj kraljici svih voćaka.
Bez obzira na to koliko uživamo u njezinu okusu ili ne, svatko nađe neko jelo ili namirnicu kojih ne bi bilo bez jabuka.
Prošli tjedan sa nama u skupini boravila je mama Izabela koja nam je napravila štrudlu od finih domaćih jabuka, a mi smo joj u tomu pomogli. Gulili smo, rezali i ribali jabuke, upoznali se sa cimetom, usitnjavali kekse, a najveće zanimanje privuklo je valjanje lisnatog tijesta. A najbolje je ipak bilo ono na kraju fina topla štrudla 🙂
Jedna jabuka svaki dan, tjera liječnika van, jedna je od najvećih pohvala davno izrečenih neokrunjenoj kraljici svih voćaka.