Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Punat: Štrudla od jabuka

Crvene, zelene, žute, slatke, kisele ili slatko-kisele, sve su to boje i okusi koji odlikuju jabuke, voća koje je pogodno za sljubljivanje s drugim namirnicama

Jedna jabuka svaki dan, tjera liječnika van, jedna je od najvećih pohvala davno izrečenih neokrunjenoj kraljici svih voćaka.

Bez obzira na to koliko uživamo u njezinu okusu ili ne, svatko nađe neko jelo ili namirnicu kojih ne bi bilo bez jabuka.

Prošli tjedan sa nama u skupini boravila je mama Izabela koja nam je napravila štrudlu od finih domaćih jabuka, a mi smo joj u tomu pomogli. Gulili smo, rezali i ribali jabuke, upoznali se sa cimetom, usitnjavali kekse, a najveće zanimanje privuklo je valjanje lisnatog tijesta. A najbolje je ipak bilo  ono na kraju fina topla štrudla 🙂

Jedna jabuka svaki dan, tjera liječnika van, jedna je od najvećih pohvala davno izrečenih neokrunjenoj kraljici svih voćaka.