Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Hrv. Leskovac: Jedna kava dnevno za djecu u Venezueli

Potaknuti teškim životnim uvjetima ljudi, napose djece u Venezueli, u vrtiću smo animirali djecu i pokušali  potaknuti njih i njihove roditelje na sudjelovanje u akciji hrvatskih provincija karmelićana i karmelićanki “Nada usred krize” kojom bi se pomoglo djeci za koju se skrbe Karmelićanke Božanskog Srca Isusova u Venezueli. Za roditelje smo izradili i prigodne plakate, promatrali kartu svijeta i tražili Venezuelu te razgovarali sa djecom kako bi još mogli pomoći našim malim prijateljima. U nastavku teksta pročitajte dopis Provincijala Hrvatske provincije karmelićana o ovoj akciji i načinu prikupljanja sredstava. Nadamo se da će mnoga srca osjetiti poziv da se odazovu akciji i odreknu barem jedne kave za one koji su potrebitiji.

Draga braćo,

o političkoj i gospodarskoj situaciji u Venezueli nije vam potrebno pisati jer svakodnevno slušamo vijesti o teškim uvjetima u kojima žive stanovnici ove zemlje. Njima je danas potrebna pomoć u najelementarnijim stvarima i to što prije. Naravno, ne možemo pomoći svima, ali možemo onima najranjivijima – djeci. O njih 250 u sirotištu u Maracaibo-u skrbe sestre Karmelićanke Božanskog Srca Isusova.  

Želja nam je da se u ovu akciju oko pomoći djeci u Maracaibo-u pod nazivom “Nada usred krize” uključe zajednice hrvatskih karmelićanki i karmelićana i zajedno pokušamo potaknuti 250 hrvatskih obitelji koje bi se htjele uključiti u ovu akciju. Obitelji se trebaju odreći jedne kave dnevno kako bi pomogli djeci u njihovom školovanju i preživljavanju, ali i oteti ih raljama bezakonja i prostitucije.

Za svaku obitelj osigurana je jedna prigodna kutijica za prikupljanje darova. Obitelji koje se prijave nekoj od zajednica trebalo bi upisati imenom i prezimenom, uzeti njihovu adresu, e-mail adresu i proslijediti o. Zvonku Martiću, provincijalnom povjereniku za misije na mail zvonkoocd@gmail.com koji će ih u kontaktu sa sestrama u Veneuzeli povezati sa svakim pojedinim djetetom.

Uz ovu pojedinačnu akciju željeli bismo potaknuti sve naše zajednice u prikupljanje pomoći na način da u svojim crkvama i javnim kapelama postave kutije u koje bi pojedinci, čije se obitelji nisu uključile u akciju, mogli ostaviti svoje darove. Koliko kutija vam je potrebno možete javiti na e-mail: zvonkoocd@gmail.com  ili sreckorimac@gmail.com.

Također, novčani darovi mogu se uplatiti na račun Hrvatske karmelske provincije s naznakom „Pomoć Venezueli“:

HRVATSKA KARMELSKA PROVINCIJA SV. OCA JOSIPA

IBAN: HR0423400091100190065

SWIFT: PBZGHR2X

Banka: Privredna banka Zagreb dd, Radnička cesta 50, 10000 Zagreb

Prikupljena novčana sredstva proslijedili bismo prije Božića 2019. i prije Uskrsa 2020. Generalnoj upravi Karmelićanki Božanskog Srca Isusova koje bi našu pomoć uručile sestrama u Maracaibo-u.

Molimo i preporučimo svim članovima naših zajednica da se molitvom i svojim zalaganjem uključe u ovu zajedničku akciju hrvatskih karmelićana i karmelićanki s hrvatskim obiteljima za pomoć djeci u Venezueli.

 

Zahvaljujem vam i srdačno vas pozdravljam.

o. Srećko Rimac, OCD, Provincijal