Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Hrv.Leskovac: Hodočašće na Mariju Bistricu

U subotu, 27.svibnja 2017.godine katolički vrtići grada Zagreba hodočastili su na Mariju Bistricu. Kao i prethodnih godina, i mi smo sudjelovali i s našom djecom i roditeljima posjetili smo našu Majku Mariju, pomolili joj se i zahvalili. Hodočašće smo započeli okupljanjem pred kipom Sv.Ivana Pavla II.na otvorenom prostoru, a onda krenuli na Križni put. Nakon molitve i Križnog puta, uputili smo se prema svetištu i pozdravili Gospu hodočasteći oko oltara i moleći, a zatim smo se uključili u procesiju prema crkvi na otvorenom gdje smo priustvovali i sudjelovali u Sv.Misi.

Kao mali poklon Svetištu Majke Božje Bistričke, sa sobom smo ponijeli kaširanu kutiju koja je bila ispunjena dječjim zahvalama Mariji.

Tjedan prije hodočašća obilježili smo brojnim aktivnostima vezanim za svibanjske pobožnosti, kao i aktivnostima kojima smo u djece željeli potaknuti ljubav i osjećaj za zahvalnost i poštovanje naše Marije, pa smo tako posjećivali kapelicu, molili se pred kipom Sv.Marije, crtali Mariju, oslikavali cvjetove za Mariju,oblikovali Mariju od plastelina i slanog tijesta,  pjevali joj brojne pjesme ( Marijo, o Marijo; Evo nas pred tobom Marijo; Mariju volimo mi..), razgovarali zašto se molimo i na čemu sve možemo zahvaliti Mariji.