Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Sveti Nikola darovao 300 malih Bibinjaca

Jako mi je drago da vas sve vidim i ove godine, da su cijele obitelji došle. Jedan dječak mi je jutros rekao da mu je najveći dar kad mu pružim ruku, da onda zna da ja postojim i da sam živ, kazao je Sveti Nikola, koji se glavom i dugom bijelom bradom ukazao u bibinjskoj crkvi.
Za čarobni blagdan Svetog Nikole bibinjska djeca i njihovi roditelji napunili su crkvu Velike Gospe. Dočekan s veseljem, Sveti Nikola stigao je s vrećom punom darova i darovao je preko 300 bibinjskih mališana.

Nekoliko toplih riječi dobrodošlice izrekla je djevojčica Nina Pavić.

– Pažnja! Stiže nam netko koga ćete odmah prepoznati: ima težak, ali siguran korak, odjeven je u biskupsko odijelo, na glavi nosi mitru, u ruci ima štap, lice mu je dobroćudno i prekriveno gustom bijelom bradom i djeci dijeli darove, najavljen je.

Sveti Nikola poručio im je da i dalje budu jako dobri i obećao posjet dogodine.

– Jako mi je drago da vas sve vidim i ove godine, da su cijele obitelji došle. Jedan dječak mi je jutros rekao da mu je najveći dar kad mu pružim ruku, da onda zna da ja postojim i da sam živ, kazao je Sveti Nikola, koji se glavom i dugom bijelom bradom ukazao u bibinjskoj crkvi.

– Već šesnaest stoljeća nastavljam slušati molitve svih, a čini mi se kao da sam tek počeo. Na prvo mjesto uvijek stavljam upravo djecu, donio sam darove za sve vas, za mališane iz vrtića i za one koji nisu u vrtiću, za školsku djecu, nabrajao je Sv. Nikola prekidan razdraganim dječjim pljeskom.

Župna crkva bila je puna djece i njihovih roditelja. Dječji vrtić Leptirići, ravnateljica-odgojiteljica Ružica Bonjolo i odgojiteljica Marija Šindija dočekale su Svetog Nikolu sa 56 djece, a Dječji vrtić sv. Male Terezije koji djeluje u samostanu Sv. obitelji karmelićanki Božanskog srca Isusova u Bibinjama, voditeljica s. Benjamina, Jelica Mrakovčić, odgojiteljice Marija Pavić i Ivana Sorić sa 48 djece.

– Ove godine sv. Nikolu zajednički su u crkvi dočekala djeca iz oba vrtića koja su marljivo pripremila program u čast sveca, miljenika svih mališana, rekla je teta Marija iz samostanskog vrtića.

Bili su tu i mališani koji ne idu u ova dva bibinjska vrtića koje je sveti Nikola također darivao. Svetac zaštitnik djece darovao je i školsku djecu. Domaćin je bio i inicijator ovog događanja, župnik don Emil Bilaver. Nazočan je bio i načelnik Nino Šimunić.

– Jedva čekam kad će na magarčiću doći sv. Luce, i ona će nam donijeti darove, a s mamom ću sijati i pšenicu za staviti pod jelku, sasvim će ozbiljno mali Roko.

Preuzeto iz Zadarskog lista.