Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Strmec: Stomatolog u našem vtriću

S ciljem stjecanja pravilnih higijenskih navika, važnosti očuvanja zdrave usne šupljine i zubi te neutraliziranja straha od posjeta stomatologu, u našim je skupinama boravila mama Daniela Vlašić, stomatologinja.

U skupinama je održala kratko predavanje popraćeno fotografijama te uputila djecu kako pravilno prati zube i održavati zube čistima. Svoj djeci pregledani su zubi, a  podijeljeni su i mali paketići kako bi djeca bila motivirana za održavanje higijene zuba.

Pripreme za posjet stomatologa protegnule su se na nekoliko dana i mnoštvo različitih aktivnosti u kojima su djeca dolazila do spoznaja o sebi i svom tijelu, istraživali visinu svojih prijatelja, brojili svoje zube i gledali u ogledalu, plesali i pjevali uz pjesmicu „Šubi-dubi-dubi“,  u centru kukuruza odvajali „crni“kukuruz (simbol za karijes) od žutog,  slagali slagarice o ljudskom tijelu, igrali se modelom čeljusti i četkicama za čišćenje zubi. Čitali smo priču „Gric i Grec“,  rezali i ljepili proizvode iz reklamnih kataloga u kojima su djeca morala promišljati i o tome što je zdravo, a samim time i čemu se „zubi vesele“, a čemu baš i ne.