Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Strmec: Hodočašće sv. Josipu u Karlovac

U nedjelju 22.10.2017. s djecom i roditeljima našeg vrtića uputili smo se na hodočašće u nacionalno svetište Sv. Josipa u Karlovcu, povodom proglašenja Godine sv. Josipa za zagrebačku nadbiskupiju. Ove se godine slavi 330 godišnjica odabira sv. Josipa za zaštitnika naše Hrvatske domovine. Prisustvovali smo sv. Misi za djecu koju je predvodio Vlado Mikšić. Molitvu za obitelji i domovinu čitao je u ime svih obitelji g. Vlašić, a predpjevala je gđa. Benković.

Molitva Svetom Josipu za Domovinu (kard. Franjo Kuharić)

Sveti Josipe,glavaru svete Nazaretske Obitelji i čuvaru Crkve Božje, Tebi se kroz stoljeća Crkva u Hrvata utjecala kao svom zaštitniku i tvom je zagovoru preporučivala svoje obitelji i cijeli narod. Tebi povjeravam sve obitelji hrvatskog naroda , da dnevnom molitvom, nedjeljnom Euharistijom i poslušnošću volji Božjoj ispune svoje poslanje ljubavlju, slogom i mirom. U ovim teškim vremenima izmoli hrvatskom narodu i svim narodima zemlje mir u pravednosti i ljubavi! Zagovaraj nas pred Presvetim Srcem Isusovim i Prečistim Srcem Marijinim  da ostanemo vjerni Isusu Kristu i Katoličkoj Crkvi, te prolazimo zemljom čineći dobro! Amen!

Nakon svete mise posjetili smo Stari grad Dubovac sa „Branič“ kulom i Karlovački slatkovodni akvarij Aqvatika koji je slavio svoj 1. rođendan.