Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Split: Pohod relikvijara bl. Marije Terezije od sv. Josipa

U suncem okupanoj župnoj crkvi bl. Leopolda Bogdana Mandića okupili su se, uz sestre Karmelićanke BSI, karmelske laike i brojni puk, djeca i roditelji našeg vrtića kako bismo se zajedno poklonili dragoj blaženici – Majci Mariji Tereziji od sv. Josipa.

Nakon projekcije filma o povijesti Karmela BSI u Hrvatskoj, slijedila je sveta misa, ujedno i prvi dan devetnice sv. Josipu, koju je sa dekanom solinskog dekanata don  Rankom Vidovićem i župnikom don Josipom Delašem, predslavio o. Anto Knežević, OCD.

U nadahnutoj propovijedi nazočni su upoznati s likom blaženice, posebice njenom štovanju Božanskog Srca Isusova, Majke Božje, sv. Josipa i sv. Terezije Avilske te zalaganju za djecu i starce. Vrtićka djeca su pjevanjem pjesme „Hvala“ posvećene blaženici te pjesme „Isuse, volim te“ uveličala sv. Misu i dobila pljesak oduševljenog  mnoštva.

Po završetku sv. Mise je uslijedilo štovanje moći bl. Marije Terezije od sv. Josipa kojem su djeca prilazila u pratnji roditelja s neskrivenom radošću i pobožnošću.

Pod Majčinom zaštitom i zagovorom, nastavili smo druženje uz igru i čašćenje u kripti župne crkve još nesvjesni dara koji nam je darovan…