Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Punat: Stručno usavršavanje – Novi Vinodolski

Svrha Programa predškolskog odgoja i obrazovanja je omogućiti svakom djetetu pravo na razvoj usklađen s njegovim individualnim mogućnostima i sposobnostima, osigurati i pripremiti preduvjete za razvijanje potencijala djece za budući život te pružiti sigurno i sretno djetinjstvo za vrijeme boravka djeteta u vrtićkoj sredini. Program predškolskog odgoja i obrazovanja osigurava uvjete za optimalan djetetov razvoj i pruža pomoć roditeljima u brizi za sigurnost i odgoj djeteta i na taj način dopunjava obiteljski odgoj.

Cilj Programa redovnog predškolskog odgoja i obrazovanja je da pedagoškim procesima stručnih odgajatelja u skladu sa suvremenim spoznajama organizira život i rad djeteta u grupi djece na način da djetetu osigura optimalan i kreativan razvoj, sigurnu i zdravu okolinu za igru i učenje, a roditeljima pruži pomoć u brizi za sigurnost i odgoj djeteta u vremenu u kojem oni ne mogu skrbiti o njima.

Da bi i dalje što kvalitetnije provodili ciljeve programa posjetili smo DV “Fijolica” gdje su nas srdačno dočekale ravnateljica mr.sc. Nensi Dražić te prof. Zdenka Rigatti. Kolegice su nam iscrpno prenijele svoja dugogodišnja iskustva i znanja u radu sa predškolskom djecom, kao i sa radom višegodišnjeg nagrađivanog vrtića “Fijolica”, a čija iskustva ćemo i mi primjeniti  u svojem radu.