Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Katehetska jesenska škola

“Religiozno-pedagoška kompetencija odgojitelja u vjeri u predškolskim ustanovama” naziv je Katehetske jesenske škole za vjerski odgoj u predškolskim ustanovama koja se održala u subotu 29. rujna 2001. u dvorani župe Sv. Marka Križevčanina, Selska cesta 91 u Zagrebu. Prof. Brankica Blažević i dr. Alojzije Hoblaj iznijeli su Nacrt izvedbenog Plana i programa vjerskog odgoja u predškolskim ustanovama.

Nakon rasprave i odmora u 10.30 s. Katarina Pišković održala je predavanje “Ciljevi i zadaci novoosnovanog Povjerenstva za predškolski vjerski odgoj Nacionalnog katehetskog ureda HBK i biskupijskih katehetskih ureda”. Potom je dr. Milan Šimunović govorio o doškolovanju odgojiteljica u vjeri u predškolskim ustanovama.

U 12 sati predstavljena je knjiga dr. Alojzija Hoblaja “Otkrivajmo i upoznajmo svijet zajedno” i “Adventski i uskrsni trenuci”.

Popodnevni program započeo je u 14.30 pedagoškim radionicama. “Stvaranje svijeta” naziv je radionice koju je vodila s. Katarina Pišković, s. Darija Jovanović, s. Gordana Igrec, s. Mirna Krčelić, s Ružica Nimac, s. Sanja Stojić i Dragica Vinožganić – Rodbinić. Radionicu “Majka Zemlja” vodila je Vikica Schlosser, a “Katehezu Dobroga Pastira – u okviru Montessori pedagogije” vodila je s. Hijacinta Hoblaj. Okrugli stol na temu “Vrednovanje pedagoških radionica” održao se s početkom u 17.30 sati, a moderirale su ga s. Katarina Pišković i prof. Brankica Blažević.

Preuzeto s: www.ika.hr