Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Hrv.Leskovac: Pinokio

U srijedu 8. veljače posjetili smo gradsko kazalište ,,Žar Ptica”. Prije same predstave poigrali smo se na lijepo uređenom igralištu. Svjež zrak nas je razbudio i pripremio da budemo pozorni za vrijeme gledanja predstave.

Predstava koju smo gledali zove se,,Pinokio”.

,,Kad lutak Pinokio okonča svoj put avantura, nepodopština i iskušenja, te  spozna sebe i svijet u koji su ga dovele vješte ruke majstora Geppetta, kojem je Pinokio zamjena za nedočekanog sina, u snu mu se ukaže lijepa i nasmijana Vila. Poput Providnosti Vila bdije i prati Pinokija, sve do trenutka kad ga poljubi i reče:

“Ja ću biti tvoja mama. Valjan si Pinokio! Zahvaljujući tvojem dobrom srcu, ja ti opraštam sve nevaljaštine koje si danas učinio. Dječaci, koji se nježno brinu za svoje roditelje  u bijedi i nevoljama, zaslužuju uvijek pohvalu i veliku ljubav, pa i onda kad nisu uzoran primjer poslušnosti i dobrog ponašanja. Budi razborit ubuduće i bit ćeš sretan!”

Tu se san završi. Pinokio se probudi i na svoje veliko iznaneđenje opazi da više nije drveni lutak, nego da je postao dječak kao i svi drugi.”     Željko Mesarić

U galeriji pogledajte kako smo se lijepo proveli. 🙂 🙂 🙂