Mali kreativci

Punat: Korizma

Punat: Korizma

Punat: Korizma

Korizma je vrijeme bliže priprave za Uskrs, a karakterizira ju ozbiljnost, pojačana pobožnost, djela milosrđa i djela pokore. Kroz takva djela vjernik katolik nastoji što više uranjati u Kristovu muku, razmišljati o vazmenom otajstvu i pripremiti se i duhovno i tjelesno na slavlje Kristova uskrsnuća, te u tom smislu zahvaljivati Bogu na daru otkupljenja.

Kroz ovu korizmu u našim jaslicama organizirali smo humanitarnu akciju – Dar za misije sestara karmelićanki BSI u Africi “Korizmena kuna”. Djeca i roditelji u akciji su mogli sudjelovati na više načina: Svakodnevno zajedno sa djecom donositi 1 kunu u misijsku kutiju; Donijeti 40 kuna jednokratno (40 dana korizme) ili darovati koliko god je tko u mogućnosti. Također smo i izrađivali razne vrste kolača i keksića koje smo prodavali roditeljima, a čiji prilog smo stavili u misijsku kutiju.  VELIKO HVALA SVIM RODITELJIMA na darovima :) Uz humanirarnu akciju o značenju korizme doznali smo kroz razne aktivnosti prilagođene našim najmanjima, a dio aktivnosti uz koje smo puno toga naučili, molili se svakodnevno kako u prostorijama jaslicama tako i u samostanskoj kapeli, pjevali i zabavili se donosimo kroz galeriju slika! Sretan Uskrs žele vam “Bubamare” :)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

7 − 1 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *