Mali kreativci

Hrv.Leskovac: Na putu sa blaženom Marijom Terezijom od sv. Josipa

Hrv.Leskovac: Na putu sa blaženom Marijom Terezijom od sv. Josipa

Hrv.Leskovac: Na putu sa blaženom Marijom Terezijom od sv. Josipa

Razmišljajući kako bi djeci našega vrtića i roditeljima predstavili i približili lik bl. Marije Terezije od sv. Josipa, odgajateljice skupine “Zvjezdice” su u pripremi za njezin blagdan 30. listopada, molile roditelje djece da izrade vagon vlaka sa slikom cijele obitelji. Roditelji su se rado odazvali i sa djecom izradili prekrasne vagone. Zašto baš vlak i vagoni?

Blažena Marija Terezija je radikalno shvatila Isusov poziv da mu pomogne spasiti mnogo duša cijeloga svijeta i privede ih Njegovu Božanskom Srcu. Stoga je često putovala kako bi u raznim dijelovima svijeta osnovala samostane, a jedno od najčešćih prijevoznih sredstava kojim je putovala, posebno po Europi, bio vlak. Vlakom je i 1920. došla i u naš Hrvatski Leskovac te je to i zapisala u svojoj autobiografiji. Roditelje smo htjele potaknuti da se u svim potrebama utječu zagovoru naše Blaženice koja je upravo radi ljubavi i brizi prema hrvatskom narodu u iseljeništvu u Americi odlučila posijati sjeme Karmela Božanskog Srca i na našem tlu i biti preko svojih sestara anđeo utjehe i mira svima potrebnima.

Sa djecom jasličke skupine čitali smo životopis Blaženice “Ljubav kao vatromet”, autorice Brankice Blažević  te slikale “vatromet” u temperi, a sa vrtićkom skupinom izrađivale smo mozaik sa likom Blaženice od prešanog cvijeća, crtale našu obitelj na putu s njom te kaširali i bojali lokomotivu za naš vlak. Pogledajte koliko smo bili vrijedni!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

20 − 5 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *