istraživanje

Punat: Dan planete Zemlje

Punat: Dan planete Zemlje

Punat: Dan planete Zemlje

 STVARANJE SVIJETA

Prvi izvještaj o stvaranju

U početku stvori Bog nebo i zemlju. Zemlja bijaše pusta i prazna; tama se prostirala nad bezdanom i duh Božji lebdio je nad vodama.
I reče Bog: »Neka bude svjetlost!« I bi svjetlost. I vidje Bog da je svjetlost dobra; i rastavi Bog svjetlost od tame. Svjetlost prozva Bog dan, a tamu prozva noć. Tako bude večer, pa jutro – dan prvi.
I reče Bog: »Neka bude svod posred voda da dijeli vode od voda!« I bi tako. Bog načini svod i vode pod svodom odijeli od voda nad svodom. A svod prozva Bog nebo. Tako bude večer, pa jutro – dan drugi…

Dan planete Zemlje ili Dan Zemlje  obilježava se 22. travnja u više od 150 zemalja širom svijeta. Namjera je da se ljude širom svijeta podsjeti u kakvom je stanju priroda planete na kojoj žive, kao i da se stanovništvu ukaže na probleme ekosistema, na zagađenje naseljenih mjesta i na to kako poboljšati kvalitetu životne sredine. 

Tako smo i mi, posebno ovaj tjedan, aktivnosti posvetili našoj planeti kako bi od najmanjih nogu pokrenuli svijest o očuvanju okoline i o brizi za nju :)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

twelve − five =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *