Mali kreativci

Punat: “Bubamare” otkrivaju zimu

Punat: “Bubamare” otkrivaju zimu

Punat: “Bubamare” otkrivaju zimu

Ove godine zima se je u našem primorskom mjestu pokazala u svom svojem značenju. Zima nas je natjerala da se toplo obučemo, a budući da mi iz svojih toplih soba ipak nismo uspjeli ugledati pahuljice odlučili smo sami napraviti snijeg i zimu još bolje upoznati kroz sve njezine značajke .

Tako smo naučili da bi životinje preživjele zimu, moraju tokom jeseni prikupiti dovoljno hrane za prezimiti cijelu zimu, a neke životinje, poput ptica se sele u toplije krajeve, dok neke cijelu zimu prespavaju. A kako smo samostalno stvarali snijeg i led, zimu smo i to onu hladnu, polarnu proučavali putem dječjih enciklopedija gdje smo naučili više i o polarnim životinjama.

Puhanjem kroz slamčicu u zip vrećicu s iscrtanim zimskim motivom stvarali smo dojam padanja snijega te smo pri tom vježbali kontrolu jačine udisaja i izdisaja.

Istražili smo da se led topi u dodiru s našim toplim ručicama, što smo i iskoristili (uz dodavanje tempere) za crtanje. Također smo istražili kako to sol stvara sitne rupice, kanale u ledu obojavši pri tom  unutrašnjost leda.

Puno smo još aktivnosti prošli, a što smo još naučili pogledajte u foto galeriji :)

 

Kategorija Mali kreativci
Tagovi , ,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

1 × four =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *