Vijesti

Hrv.Leskovac: Pinokio

Hrv.Leskovac: Pinokio

Hrv.Leskovac: Pinokio

U srijedu 8. veljače posjetili smo gradsko kazalište ,,Žar Ptica”. Prije same predstave poigrali smo se na lijepo uređenom igralištu. Svjež zrak nas je razbudio i pripremio da budemo pozorni za vrijeme gledanja predstave.

Predstava koju smo gledali zove se,,Pinokio”.

,,Kad lutak Pinokio okonča svoj put avantura, nepodopština i iskušenja, te  spozna sebe i svijet u koji su ga dovele vješte ruke majstora Geppetta, kojem je Pinokio zamjena za nedočekanog sina, u snu mu se ukaže lijepa i nasmijana Vila. Poput Providnosti Vila bdije i prati Pinokija, sve do trenutka kad ga poljubi i reče:

“Ja ću biti tvoja mama. Valjan si Pinokio! Zahvaljujući tvojem dobrom srcu, ja ti opraštam sve nevaljaštine koje si danas učinio. Dječaci, koji se nježno brinu za svoje roditelje  u bijedi i nevoljama, zaslužuju uvijek pohvalu i veliku ljubav, pa i onda kad nisu uzoran primjer poslušnosti i dobrog ponašanja. Budi razborit ubuduće i bit ćeš sretan!”

Tu se san završi. Pinokio se probudi i na svoje veliko iznaneđenje opazi da više nije drveni lutak, nego da je postao dječak kao i svi drugi.”     Željko Mesarić

U galeriji pogledajte kako smo se lijepo proveli. :) :) :)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

three × 3 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *