Strmec

Strmec: Zima s “Anđelima”

Strmec: Zima s “Anđelima”

Strmec: Zima s “Anđelima”

Kako nas je ove godine zima „počastila“ s dugotrajnim snježnim pokrivačem, svakodnevno uživamo u igrama i boravku na snijegu.  Čitajući slikovnicu „ Razbojnik sa žutom pjegom“ sjetili smo se i gladnih ptičica i naše kućice u koju svakodnevno nosimo mrvice kruha koje su ostatak našeg doručka ili ručka, a na tu temu slikali smo i temperama te su nastali vrlo kreativni radovi. Kako bi naše aktivnosti oplemenili , u sobi se često čuju  pjesmice o pahuljicama, sanjkama, snjegoviću i vrapčićima koje popratimo pokretima i plesom. Od likovnih aktivnosti radili smo još i vodenim bojama, plastelinom, vatom te papirom od kojeg smo izrađivali ptičice i pahuljice za dekoraciju naše sobe i garderobe.

Istraživačko-spoznajna aktivnost koja je kod nas pobudila velik i dugotrajan interes djece bila je aktivnost istraživanja leda u kojoj smo spoznavali osnovna znanja o zakonitostima leda, agregatna stanja vode, nastajanje leda te promatranje leda u različitim uvjetima. Proveli smo pokuse u kojima smo promatrali što se događa s ledom u čaši s hladnom vodom i u čaši s toplom vodom te mjerili vrijeme otapanja leda, otkrivali što se događa s ledom na našem dlanu  (i zašto), a led smo promatrali i povećalom. Promatrali smo i komentirali što se događa s ledom kad na njega stavimo temperu, a pokušali smo ga i rezati nožićem te lomiti dječjim čekićem.  Na kraju smo ledom u boji oslikavali bijelo platno koje će nam poslužiti u igri za fašnik. Primjerenim poticajima  i različitim aktivnostima željeli smo potaknuti cjelokupan razvoj svakog djeteta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

two × 2 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *