Stručno usavršavanje

Split: Stručno usavršavanje

Split: Stručno usavršavanje

Stručno usavršavanje: Prva Zimska škola Hrvatskog pedagoško-književnog zbora ogranka Splitsko-dalmatinske županije

U Splitu je 11. siječnja 2017. godine održana prva Zimska škola Hrvatskog pedagoško-književnog zbora ogranka Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Splitu, Agencijom za odgoj i obrazovanje te Osnovnom školom Spinut na kojoj se prikazom prakse predstavio i naš vrtić prezentacijom na temu Upravljanje odgojnom skupinom – menadžerska uloga odgojitelja.

U literaturi se navodi da je jedna od uloga suvremenog odgojitelja uloga voditelja, odnosno menadžera. Iako odgojitelji tijekom studija ne stječu menadžerske vještine, one su im potrebne u svim aspektima odgojno-obrazovnog djelovanja – od kreiranja okruženja i ozračja pri vođenju odgojne skupine, preko planiranja i rada na projektu koji podrazumijeva suradnju s kolegama, stručnom službom, roditeljima i lokalnom zajednicom, do dokumentiranja i evaluiranja procesa. Cilj prikaza prakse je pokazati da su upravljačke kompetencije ključan čimbenik profesionalnog razvoja odgojitelja, a profesionalni razvoj se ostvaruje, između ostalog, umrežavanjem vrtića pri čemu refleksivni prijatelji u zajednicama učenja razmjenjuju znanja i iskustva.

http://hpkzogranaksplit.wixsite.com/hpkzosdz

pdf PROGRAM ZIMSKA ŠKOLA HPKZ-ovog OSDŽ

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

ten + 4 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *