Mali kreativci

Punat: Hranilice za ptice

Punat: Hranilice za ptice

Punat: Hranilice za ptice

Zimi, kad su prirodna staništa zbog hladnoće i snijega osiromašena hranom, ptičicama nije lako pronaći dovoljno hrane za preživjeti .

Brinuti se o pticama za oštrih zima možemo već od malih nogu.  Tako smo i mi danas uz pomoć dječje enciklopedije “Ptice” proučavali ptice, njihove vrste, staništa i čime se sve i na koji način hrane. Kako smo saznali da ptice zimi oskudijevaju hranom, odlučili smo im pomoći i to tako što smo napravili hranilice. Za hranilice su nam bile potrebne svega tri stvari: češeri, maslac od kikirikija te sjemenke raznih vrsta. Izrada hranilica kod sve djece privukla je veliku pažnju i zainteresiranost te su ih sa posebnom pažnjom izradila kako bi ptice bile zbrinute. Pri izradi hranilica proučavali smo i sjemenke: njihove boje (koje smo imenovali), kojih ih sve oblika ima, veličina…

Briga o ptičicama pomaže djeci u preuzimanju odgovornosti za druge i razvoju empatije te potiče dublje razumijevanje i povezivanje s prirodom. Briga o ovim krhkim stvorenjima puni srce posebnom toplinom, a čekanje i promatranje ptica uči djecu strpljivosti.

 Ptičice će biti zahvalne i vratit će “uslugu” u proljeće i ljeto tako što će naše dvorište ispuniti svojim predivnim cvrkutom :)

Kategorija Mali kreativci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

fifteen + thirteen =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *