Mali kreativci

Hrv. Leskovac: Adventski vijenac i kalendar

Hrv. Leskovac: Adventski vijenac i kalendar

Hrv. Leskovac: Adventski vijenac i kalendar

Skupina ,, Loptice” : adventski vijenac i kalendar

Na našem adventskom vijencu zapalili smo prvu svijeću. Svaki dan se uz pjesmu “Visom leteć ptice male” okupimo oko našeg adventskog vijenca i pomolimo za ono dijete koje taj dan bude izabrano brojalicom. Na našem adventskom kalendaru uzmemo prigodan poklon za to dijete. Da dočaramo adventsko vrijeme i iščekivanje Isusova rođenja napravili smo maketu grada Nazareta i Betlehema. Zajedno s Josipom i Marijom putujemo kroz advenat iz Nazareta u Betlehem i pomičemo figure svaki dan za jedno polje unaprijed dok ne stignemo do štalice gdje će biti Isusovo rođenje.

Skupina ,,Zvjezdice” : Adventski vijenac i kalendar

Svakodnevnom molitvom oko adventskog vijenca sve se više približavamo Isusovu rođenju. Izradili smo prigodne kućice zajedno s roditeljima u koje ćemo kroz cijeli advenat ubacivati spontane molitve svakog djeteta.  Sakupljene molitve u kućici djeca će za Božić ponijeti kući da obitelj može pročitati i duhovno se obogatiti. Dane do Božića također brojimo i adventskim kalendarom koji smo sami izradili. Svakodnevno nas posjećuje  lutka ,,Vitez dobrog srca” koji izabire dijete koje je svojim ponašanjem zavrijedilo nagradu iz kalendara.  Molimo se za ono dijete koje je taj dan vitez odabrao i za njegovu obitelj. :)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

2 × four =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *