Vijesti

Hrv. Leskovac: Posjet muzeju

Hrv. Leskovac: Posjet muzeju

Hrv. Leskovac: Posjet muzeju

Skupina ,,Zvjezdice” bila je u četvrtak 11.6. 2015. u gradu Zagrebu. Zajedno s prijateljima iz našeg vrtića u Strmcu posjetili smo Hrvatski povijesni muzej. Djelatnici muzeja su nas vrlo srdačno dočekali i smjestili u dvoranu gdje  je bilo predavanje o povijesti Hrvatske. Uživo su imali uprizorenje kako je u povijesti izgledala krunidba kralja. Izvlačeći papiriće na kojima su bile podijeljene uloge djeca su izvela kasnije dramski prikaz sa ulogom koju su dobili. Nakon toga počastili smo se u prostorima muzeja sa grickalicama i sokom te krenuli dalje u obilazak. Uputili smo se prema Institutu za povijest u kojem smo pogledali poznatu “Zlatnu dvoranu”. Mama Vardić rekla nam je ukratko po čemu je ta dvorana poznata i objasnila nam značenje slika koje obogaćuju tu dvoranu svojom ljepotom. Po povratku zaustavili smo se na Markovom trgu gdje nam je također mama Vardić ispričala po čemu je on poznat i zašto je on jako bitan u hrvatskoj povijesti. Budući da je u blizini i kula Lotrščak pričekali smo podne da se oglasi Grički top. Prolazeći kroz grad imali smo prilike vidjeti Hrvatski sabor, Kamenita vrata, tržnicu te katedralu. U katedrali smo se pomolili kod groba bl. Alojzija Stepinca, a kod kamenitih vrata otpjevali smo majci Božjoj pjesmu ,,Marijo o Marijo”

Također smo imali prilike i vidjeti maketu grada Zagreba kao i Trg bana Josipa Jelačića. Puni dojmova uputili smo se natrag u naš vrtić. U busu je bilo vrlo veselo raspoloženje. :) :) :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

3 × three =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *