Mali kreativci

Punat: Proljeće

Punat: Proljeće

Proljeće je vrijeme potpunog buđenja prirode, životinja, pa čak i ljudi nakon duge, hladne, uspavane zime. Poželimo izaći, uživati u prirodi, suncu, toplini, mirisima. Proljeće je i predivno razdoblje za dječje istraživanje svijeta koji ga okružuje.

Nakon zime kad je drveće golo, životinje se griju skrivene i sve se čini kao da spava, prvi znaci dolaska toplijih dana su vjesnici proljeća (visibabe, jaglaci, ljubičice…) i rascvjetale krošnje voćaka.
To je promjena u prirodi koja je jako vidljiva i dječjem oku – danas su grane voćaka gole, sutra imaju pupove, prekosutra cvatu, a za par dana se pojave i listići.
Djeca su fascinirana tim brzim promjenama ako im na to skrenemo pozornost.

Tako su i naše “Bubamare” zadnjih par tjedana “dotakle” proljeće od samog svog početka. Promatrale su prve vjesnike proljeća kao i likovno se izražavale. Prekopavale su zemlju, te sadile cvijeće. Brale maslačke te radile ogrlice i narukvice od njih…Ukratko “Bubamare” svim plućima žive i doživljavaju predivno proljeće promatrajući, istraživajući :)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

four × five =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *