Mali kreativci

Hrv. Leskovac: sv. Terezija Avilska u Leskovcu

Hrv. Leskovac: sv. Terezija Avilska u Leskovcu

Hrv. Leskovac: sv. Terezija Avilska u Leskovcu

U srijedu 18.3.2015. navečer stigla nam je relikvija i moći sv. Terezije Avilske.  . To putovanje relikvije tj. Terezijinog  štapa poznato je pod imenom ,,Put svjetla”. Iznimno je u Hrvatsku stiglo i desno neraspadnuto stopalo svetice.

U četvrtak 19. ožujka na svetkovinu svetog Josipa došli su nam u goste hodočasnici, djeca iz naših vrtića podružnica Strmec Samoborski i Belica te centralni objekt iz Zagreba. Stigli su oko 9:00 sati. Zajedno smo se okupili na našem vrtićkom dvorištu gdje smo ih počastili pićem i grickalicama. Slijedila je igra na igralištu gdje su već bili pripremljeni materijali za štafetnu igru s štapom sv. Terezije Avilske, zatim igra školice, te razne druge igre. Nakon toga slijedio je kratki video prikaz o životu sv. Terezije Avilske kroz slikovnicu prilagođenu za djecu. Na završetku video prikaza u procesiji smo krenuli prema kapelici. Djeca su nosila sliku svetice koju je nacrtala djevojčica iz našeg vrtića. Na čelu procesije bila je uživo sv. Terezija Avilska sa svojim hodočasničkim štapom. Pjevajući smo stigli do kapele gdje smo se u tišini smjestili  i pomolili se pred moćima i relikvijom sv. Terezije Avilske.

Pogledajte slike koje će vam jasnije prikazati atmosferu zajedništva, radosti i prijateljstva. :)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

fifteen − 13 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *