Mali kreativci

Hrv. Leskovac: ,,Put svjetla”

Hrv. Leskovac: ,,Put svjetla”

Hrv. Leskovac: ,,Put svjetla”

ZNAKOVITO SVJETSKO HODOČAŠĆE PRIGODOM 500. OBLJETNICE ROĐENJA SVETE TEREZIJE AVILSKE „PUT SVJETLA“ PRIBLIŽAVA SE SVOJOJ HRVATSKOJ ETAPI, OD 17. DO 21. OŽUJKA 2015. GODINE.

 

Od 15. listopada 2014., kada je krenuo iz Španjolske, četveročlani hodočasnički tim pohodio je 16 zemalja američkog, azijskog i australskog kontinenta. Do ožujka se nalazi u Africi i na Bliskom istoku, a potom dolazi u Europu. Među šest europskih odredišta nalazi se i Hrvatska.

U pripravi na sam dan 500. „rođendan“ avilske svetice, 28. ožujka 2015., ovo hodočašće želi oživjeti zahvalni spomen na život i djelo sv. Terezije Avilske, obnoviteljice Karmelskoga reda i naučiteljice Crkve te pokazati koliko je njezina karizma rasprostranjena po čitavome svijetu.

Dok se u zemljama različitih rasa i kultura susreću s prijateljima sv. Terezije i poznavateljima njezina duhovnog nauka, očituje se sveprisutna glad za iskustvom Boga kojega je Terezija u svome životu obilno posjedovala i u svojim djelima o molitvi i duhovnom putu izvanredno opisala.

Hrvatsku etapu „Puta Svjetla“ kojega prati znakovita relikvija – Terezijin hodočasnički štap – obilježit će jedinstveno obogaćenje: prisutnost moćnika s neraspadnutim Svetičinim desnim stopalom iz crkve Santa Maria della Scala u Rimu. Karmelska obitelj i simpatizeri karmelske duhovnosti u Hrvatskoj u slavljeničkom se ozračju pripremaju za taj jedinstveni susret sa svojom duhovnom Majkom Terezijom Avilskom o njezinu 500. rođendanu.

Potaknuti ovim povijesnim događajem dolaska relikvija sv. Terezije Avilske u naš Hrv. Leskovac sve aktivnosti u našem vrtiću usmjerili smo prema tom jedinstvenom događaju.

Evo kako je to izgledalo slike će vam više reći. :)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

20 − six =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *