Mali kreativci

Strmec: “Sve što sam činila, mora biti dohvatno malim dušama.”

Strmec: “Sve što sam činila, mora biti dohvatno malim dušama.”

Strmec: “Sve što sam činila, mora biti dohvatno malim dušama.”

 

Sv. Mala Terezija svojim primjerom i svojim spisima koji su nastali iz osobnog iskustva pokazuje kako se živi s Bogom. Pokazuje nam put veze duše sa svojim Stvoriteljem.

I kako se ta veza može usavršavati i rasti.Ona je  bila življena u konkretnosti svakidašnjeg života.

1 Foto 1 (3) Foto 2 (3) Foto 3 (2) .

 

Terezijin sveti život i nama je poziv da prihvatimo svoga Stvoritelja kao Spasitelja, da prihvatimo svoje nedostatke i živimo s njima nadajući se da je Božja ljubav veća od naših grijeha i slabosti, ali i poticaj da zahvalimo Ocu što je pravu mudrost objavio malenima, a sakrio mudrima i umnima (usp. Mt 11,25).  Mala Terezija jednom je izjavila: “Sve što sam činila, mora biti dohvatno malim dušama.”

Ako danas u ljubavi učinimo jedno djelo više nego što smo učinili jučer – mi smo uistinu učinili jedan  korak više prema malom putu duhovnog djetinjstva kako nam je pokazala sv. Mala Terezija.

Njezin život nam otkriva jednu skalu vrijednosti, potpuno suprotnu onoj skali vrijednosti koju predlaže svijet. Svojim životom  Mala Terezija potvrđuje da Bog ima sasvim drugačija mjerila po kojim mjeri vrijednost naših djela, naših čina. To znači da naša obična djela, molitve i žrtve mogu pred Bogom zadobiti veliku vrijednost i postati plodna, korisna za druge ovisno o nakani na koju se obavljaju, ovisno o duši koju udahnjujemo u ta djela, ovisno o namjeri s kojom ih činimo.

Jednom je rekla sv. Mala Terezija “O, kako je slatko služiti Gospodinu u noći, u kušnji! Imamo samo ovaj život za proživljavanje svoje vjere.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

8 + 20 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *