Vijesti

Hrv. Leskovac: Križni put

Hrv. Leskovac: Križni put

Hrv. Leskovac: Križni put

KRIŽNI PUT ZA DJECU VRTIĆKE DOBI I NJIHOVE RODITELJE

 Korizma je milosno, darovano vrijeme za otvaranje novih prostora Kristu. Načini kako to ostvariti različiti su. Njegov poziv na obraćenje potiče na konkretan odgovor kroz molitvu, post, pokoru i djela milosrđa – kako svakog pojedinca, tako i Crkve kao zajednice – od najmanjih do najvećih.

Ta otvorenost djelovanju Duha Svetoga nadahnula je misao da ove godine na Leskovačkom brijegu organiziramo Križni put za djecu vrtićke dobi. U nedjelju 30. 03. 2014. u 15 sati okupio se veliki broj djece i roditelja iz naših vrtića Svete Male Terezije – Hrvatski Leskovac, Zagreb i Belica, kao i djeca s roditeljima ostalih katoličkih vrtića grada Zagreba. Zajedno smo svi sudjelovali u pobožnosti dijaloškog Križnog puta kojim smo željeli djeci na njima primjeren način pružiti mogućnost da dožive otajstvo Kristova križnog puta.

Dirljivo je bilo pratiti malenu djecu kako nose križić koji su dobili kao simbol i na svakoj postaji postavljajajući pitanja svojim roditeljima traže odgovore zašto se s Isusom tako postupalo. U znak zahvale za Kristovu ljubav na svakoj su postaji poljubili križ. Velika je ljubav i vjera malenog djeteta kojom prodire u najdublje Tajne i pred Njima ostaje u sabranosti i miru koji je bio tako prisutan i prepoznatljiv i u ovoj našoj pobožnosti. Kada se djetetu posreduje vjerski sadržaj na njemu primjeren način ono u vjeri raste.

Nakon Križnog puta djeca su se družila u igri dok je roditeljima bila pružena prilika da sudjeluju na predavanju s temom Korizma – vrijeme milosti koje je održao don Stjepan Bolkovac SDB koji je ujedno bio i predvoditelj Križnog puta.

Kategorija Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

1 + nine =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *