Vijesti

Belica: Dan očeva

Belica: Dan očeva

VOLIM TE TATA, VOLIM DO NEBA! TI SI, UZ MAMU, SVE ŠTO MI TREBA!

Svetom Misom u našoj župnoj crkvi, te priredbom i radosnim druženjem u vrtiću čestitali smo, uoči blagdana svetog Josipa, našim tatama njihov dan: DAN OČEVA.

Na blagdan svetoga Josipa raspjevano i svečano proslavili smo Dan očeva.

Ovaj nas blagdan svake godine najprije okupi u župnoj crkvi gdje molimo za očeve povjerene nam djece, jer oni su sa svojim suprugama graditelji obiteljskog zajedništva. Euharistijsko slavlje vrlo je dinamično u molitvenom raspoloženju predslavio fra Rozo Palić. Od mnoštva poticaja koji su mu bili na srcu potaknuo je roditelje da ne zaborave moliti sa svojom djecom, da uče od svoje djece, da brižno odabiru sadržaje koje im nudi društvo…  Mame i djeca aktivno su i skladno pjevali i molili za supruge i očeve.

Nakon molitvenog dijela nastavili smo proslavu u vrtiću. Najprije s priredbom koju su mame i djeca pripremili za očeve i sve prisutne. Sadržaj je bio raznovrstan i bogat. Pjevanjem, recitiranjem i glumom dokazali su da su vrsni pjevači, racitatori i glumci kako su to već iziskivale točke nastupa. Kratkim čašćenjem i druženjem završili smo ovo lijepo slavlje.

Proslavom Dana očeva započeli smo u Godini obitelji niz događaja, a uoči dolaska Svetoga Oca u našu domovinu, u kojima ćemo na poseban način moliti za naše obitelji i konkretno doprinositi zajedništvu i ljubavi u svakoj obitelji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

one × 5 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *